Eelmisel kevadel juhtus Austria mägedes nii, et sõitsime tippu ja hakkasime einestama. Igasuguste Austria kulinaarsete imede kõrval, millega meile ajakirjanikele muljet üritati avaldada, oli parim hoopis Austria lihtne traditsiooniline magustoit - Kaiserschmarrn. Meie laudkond suutis kirsilikööri saatel terve kuhjaga pannitäie pika nimega maiust ära hävitada. Loomulikult, kui ma tagasi Eesti jõudsin, siis esimesel võimalusel tegin minagi seda magustoitu - hommikusöögiks. Sest põhimõtteliselt on see sama, mis munavalgevahuga pannkoogid. Ja ikka lihtsa retsepti järgi ilma tuhksukrut glasuuriks tegemata või üleliigse võita. Sellest retseptist jätkub kahele, kuid see pole suureks väljakutseks ka ühele maiasmokale.
Sul on vaja:
3 muna
100 g jahu
1 spl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
1/2 tl soola
125 ml piima
100 g võid
tuhksuhkrut
soovi korral rosinaid
Kuidas teha:
Sega omavahel munakollased, suhkur, jahu, vaniljesuhkur, sool ja piim mõnusaks taignaks. Munavalged vispelda eraldi kausis tugevaks vahuks, mis moodustaks tipukesi. Pane pann tulele ning pannile või. Kui või on peaaegu sulanud, sega taignasse munavalged - ettevaatlikult, et tainas õhuliseks jääks. Kalla kogu tainas korraga pannile ja prae madalal kuumusel nagu omletti. (Kui kasutad rosinaid, siis praegu on ka õige hetk need pannile taigna peale visata.) Kui tainas hakkab tahenema, siis keera julgelt koogi poolt ning lõhu tükikesteks (no näiteks 2x2 cm) ning prae nii, et kõik tükid oleks ilusasti helepruunid. Tõsta taldrikutele ja puista peale tuhksuhkrut. Ning siis naudi näiteks koos ploomimoosiga või vanilje kohupiimakreemiga, mida mulle kõigile pannkookidele määrida meeldib.
No comments:
Post a Comment