
Apelsini-šokolaadi muffinid
Vaja läheb:
115 g võid
25o g jahu
200 g suhkrut
2 muna
115 g hapukoort
100 g tumedat šokolaadi
1 apelsin
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
0,5 tl söögisoodat
Pane praeahi 200 kraadi peale soojenema.
Sega toasoe või ja suhkru omavahel kreemjaks. Lisa ükshaaval munad ja sega siidjaks. Sega hulka hapukoor, apelsinist välja pigistatud mahl (u. 1 dl) ja riivitud apelsinikoor. Lisa segule peenestatud šokolaad ning omavahel segatud jahu, küpsetuspulber, sooda ja vaniljesuhkur ning sega kergelt läbi.
Tõsta tainas võitatud muffinipanni või paberümbristesse ning küpseta 200 kraadises ahjus u. 20 minutit.
Tõsta välja, lase umbes 10 minutit jahtuda ja tõsta siis välja.
Tšillised šokolaadimuffinid
Vaja läheb:
3,5 dl jahu
3 spl kakaopulbrit
1,5 dl suhkrut
100 g võid
2 muna
2 dl piima
100 g tumedat šokolaadi
1 kuivatatud või värsket tšillikauna
1 tl vaniljesuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
soola
Pane ahi 200 kraadi juurde soojenema.
Kuna ma nende muffinite puhul tahtsin üleni šokolaadiseid, mitte šokolaaditükiseid muffineid, siis esimesena sulatasin ma ühes kausis mikrolaineahjus (või nõrgal kuumusel) või ja hakitud šokolaadi, lisasin siis sellele suhkru ja siis ükshaaval munad (selleks ei tohi segu olla liiga soe).
Kuid seda võib teha ka nii, et alustada toasoe või ja munade omavahel vahustamisest - sellisel juhul läheb hakitud šokolaad sisse viimasena.
Sega segule juurde piim ja omavahel segatud kuivained. Lisa siis tšilli (ja šokolaad, kui sa ei sulatanud seda koos võiga). Kuna ma ei viitsinud poes käia, siis kasutasin mina umbes 2 tl tšillipulbrit, kuid järgmine kord panen kindlasti rohkem, sest eriti pole seda tunda.
Jaga tainas määritud muffinipanni või pabervormidesse ning küpseta 200 kraadises ahjus umbes 20 minutit.
Võta siis välja, lase natuke jahtuda ja aseta siis taldrikule.
No comments:
Post a Comment