
Riigist, kus ma tutvusin fenomeniga Junior Masterchef (ehk saade, kus 8-aastased lapsed teevad toite, mida mõned täiskasvanud kokaõpilasedki ei suudaks), tuleb pannkoogikanister. Kuigi ka Eestis on müügil pannkoogipulbreid, ei ole nende opereerimine tehtud nii ägedaks ning lisaks ei ole valik lai. Austraalias on popid mõnusalt paksud hapupiimapannkoogid, ka neid saab kanistrist. Lisaks saab kanistrist mustikapannkooke, banaanipannkooke ja vahtrasiirupipannkooke, kui ma õigesti mäletan. Kuigi mõne austraallase jaoks ei olegi olemas pannkoogitainast, mis ei tule kanistrist, vaid mida tehakse munast ja piimast, siis eestlasele on ikka põnevam, kuidas tehakse kanistripannkooke. Siin mõned unised pühapäevased näited.
Keera kork kõvasti kinni, sest ees on tugev raputamine, mille käigus ei tahaks keegi, et kork pealt tuleks ja toores tainas näkku purskaks.
Raputa nüüd paar minutit nii kuis suudad, üles-alla ja paremalt vasakule. Vaata kindlasti ka kanitri põhja, see on piisavalt läbipaistev, et aru saada, kui osa tainast kuidagi vedelikega seguneda ei taha. Siis on hea omada pika kaelaga lusikat, millega natuke segunemisele kaasa aidata.
Vaja läheb:
1 kanister pannkoogijahu omal valikul
300 ml vett, piima või nende kahe segu
Raputa pulber kanistri sees korralikult lahti ning kalla siis sisse vedelik.
Keera kork kõvasti kinni, sest ees on tugev raputamine, mille käigus ei tahaks keegi, et kork pealt tuleks ja toores tainas näkku purskaks.
Raputa nüüd paar minutit nii kuis suudad, üles-alla ja paremalt vasakule. Vaata kindlasti ka kanitri põhja, see on piisavalt läbipaistev, et aru saada, kui osa tainast kuidagi vedelikega seguneda ei taha. Siis on hea omada pika kaelaga lusikat, millega natuke segunemisele kaasa aidata.


No comments:
Post a Comment